26 Aralık 2022 Pazartesi

Bizim Dünyamız




    "Yeryüzüne düşen yağmur damlası bir anda yok olur. Ama bir şekilde hala oradadır, toprak tarafından emilse de bir başka formda hala oradadır. Buharlaşsa da hala orada, havadadır. Buhar haline gelir, bir yağmur damlası olarak onu artık göremezsiniz ama bu orada olmadığı anlamına gelmez. Bir bulut hiçbir zaman ölmez. Bir bulut, yağmur, kar veya buz olur ama bir hiç olamaz."


"Bir portakal ağacına baktığımızda, mevsimden mevsime yaşamını güzel yeşil yapraklar, hoş kokulu tomurcuklar ve tatlı portakallar vererek geçirdiğini görürüz. Bunlar bir portakal ağacının yaratabileceği ve dünyaya sunabileceği en iyi şeylerdir."

 Peki ya hiç düşündünüz mü siz bu dünyaya neler sunabiliyorsunuz?


 

4 yorum:

  1. hmm biraz derin bir soru tabi bu soruyu cevaplamak için birazda birbirimizin hayatına dokunmamızda gerek çünkü şu an da vereceğim hiç bir cevap tatmin edemeyebilir seni. En azından şunu diyebilirim ki bir yağmur tanesi değilim ama bazen kanım başkasının damarlarında dolaşabiliyor, bazen bir ağacın su damlasını yağmursuz yağdırabiliyorum ama tabi bunlar dünyaya değil bir varlığa sunulan şeyler düşünmem gereken bir soru doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dear Monarosa >Vereceğin cevap seni tatmin ediyorsa beni de mutlu eder. Düşünmeden insan kendini bulamaz. Zaten bizler düşüncelerimizin somut gerçekleri değil miyiz? Teşekkür ederim yorumuna. Seni de takibime aldım:))

      Sil
  2. Muhteşem... Hepimiz sormalıyız bu dünyaya neler verebildiğimizi, mutluluğun anahtarı da burada biraz:) Elinize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Erencim. Her birimizin bir sebeple evrende dolaşırken dünyaya geldiğimize kanaat getirdim. Yoksa varoluşumuzun bir anlamı olmazdı.

      Sil