30 Mart 2011 Çarşamba

Yaşama Sevinci

Rüzgarın ılık ılık esmesi, güneşin bembeyaz köpük köpük bulutlar arasından başını çıkartıp gülümsemesi, etrafa yayılan yemyeşil örtü, birbirleriyle yarışırcasına cıvıldaşan kuşların telaşlı ötüşleri, her an güzel bir şeyler olacakmış gibi yüreğini kıpır kıpır eden insanın.

Kışın kasvetli, soğuk havasından çıkılmıştır bir kere, yağmur yağsa bile güzeldir, bahar yağmurudur çünkü, bilinir ki çabucak geçer.



Bir nevi doğayla birlikte yeniden doğum heycanı yaşatır insana, yeşeren umutlarla bahar mevsimi yaşam sevincidir.


O halde yüzünüzü güneşe dönüp, bol köpüklü bir kahve eşliğinde, baharın keyfini çıkarmaya ne dersiniz?

11 yorum:

  1. Tam da dediğin gibi balkonda yeni diktiğim çiçek ve sebzelerin arasında, yüzümü güneşe verip kahvemi içtim biraz önce. Ne hoş kareler. Bu arada yavrunun hala bir adı yok mu?
    Keyfin, keyiflerimiz bol olsun sevgili Defne...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Asumancığım. Aynı anda birbirimizin yazılarını okuyup yorumlar bırakmışız. Blog sayesinde birbirlerimizin kalplerine dokunuyoruz ne hoş. Ben SNOW diyorum. Bu isme evde muhalefet var ama daha uygun bir şey kimse söyleyemedi.
    Mevsim gibi bizim de havamız bahar olsun. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Kedicik çok tatlı,evde şimdi ne keyf vardır:)
    Adını beğendim bence de snow güzel...
    Mutlu baharlar...

    YanıtlaSil
  4. kedi, çiçekler hepsi hepsi çok güzel ama ben asıl fincanın içindeki görüntüye takıldım. Bir fotoğraf tekniği mi? gerçektende bir yansıma mı?
    Sevgimle

    YanıtlaSil
  5. harika bir yazı sevgili defne, tam bahar kokusu getiren cinsten. çiçeklerine bayıldım, snein değil mi? benim de birkaç çiçeğim çiçek açtı içim içime sığmıyor onları severken, ama afrika menekşeleri konusunda sanırım snein kadar başarılı değilim :)

    YanıtlaSil
  6. Natalie, bu anlatılamaz bir sevinç. Mutluluğu arttıran, çoğaltan, üreten bir duygu. Aynı yeni açmış bir çiçeğinin güzelliği gibi. Dedim ya baharla birlikte doğada doğum heyecanı sürüp gidiyor. Snow yada snowy. Ben de sevdim.

    YanıtlaSil
  7. Lale, bu fotoğraf tekniği değil. Fotoğraf çekmeyi öğrenmek için kursuna gittim ama teknik çekecek kadar usta değilim. Tamamen tesadüf, Jalüzeden yansıyan ışığın kahve fincanında oluşturduğu yansıma. Sen söylemesen farkına varmazdım. Ben de beğendim bak şimdi:))

    YanıtlaSil
  8. Nil, Çiçekler benim. Özellikle çiçek açanlarına bayılıyorum. Menekşeler bahar güneşini çok seviyorlar. Şimdi tam zamanı pencere önüne koy bak nasıl açarlar. Bir de küçük saksı seviyorlar. Dene göreceksin.

    YanıtlaSil
  9. aman Yarabbi insan yaşadığını anlar bu yeni hayatlarla:)

    YanıtlaSil
  10. Oh icim acildi! Ne guzel bir post, menekse, turk kahvesi, minis bir kedicik. Kizim gormesin kediyi, bayilir. Eve isteyip duruyor.

    YanıtlaSil