5 Şubat 2013 Salı

Bilgelik

Kaynak:Affetmenin iyileştirici gücü,Dr Dick Tibbits- Kalemus Yayıncılık


Herkes kızabilir-bu çok kolaydır-ancak bu kızgınlığı doğru insana doğru  ölçüde doğru zamanda haklı bir sebeple ve haklı bir yol tutarak yapmak gerekir. İşte bu, herkesin yapabileceği bir şey değildir ve kolay da değildir.
ARİSTOTELES




7 yorum:

  1. Sözler çok güzel bende uzun bir süreden beri karşımdakileri değiştirmek için uğraşmaktan vazgeçtim çok fazla sonuç alamıyorum... paylaşımın için teşekkürler takipteyim selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sinirlendiğim bir anda, (ki bu aralar fazla oluyor)böyle bir yazıyı okumak beynime dank etti. Kitabı okumadım ama bilimsel olması ve bir uzman tarafından yazılması beni cezbetti. Paylaşmak istedim.Zira sözler bana iyi geldi.

      Sil
  2. Hayatın içinde hepimiz zaman zaman kızgınlık/kırgınlıklar yaşıyoruz. Ne, kimseyi değiştirebilirsin ne de yaşanmışı yaşanmamış kabul edebilir!bilgelerin bu önemli sözleri gerçekten birer reçete gibi!.okumak gerek ve en önemlisi tün bunları hayata geçirmek gerek defneciğim..Ben artık mevcut düşünce sistemimi eskiye nazaran değiştirdim ya da gayreti içindeyim diyebilirim!insana dair karakter, haller vb. şeyleri kafamda taşımamaya çaba sarfediyorum..insanı merkez almadan doğaya, doğanın içinde ki müziğe, seslere, renklere döndüm yönümü!.:)ve 'Affetmenin İyileştirici Gücü'nde ki bu sözleri okumak bana da, kendime verdiğim sözleri yeniden anımsamama sebep olduğu için iyi geldi!bu yüzden bende sana çok teşekkür ettim Defneciğim:)sevgilerimle, iyi haftalar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninle bu kadar aynı düşündüğümüze inanamıyorum.Bir seferinde Londra'da yüzü bir artist olabilecek kadar güzel,anlamlı ama hüzün dolu saçları yıkanmamaktan per perişan ama gözlerinin umutsuz ışıksız hali insanlara insanlığa olan küskünlüğünü açıkça anlatan ama bütün bunlar yüreğinin güzelliğine gölge düşürmemiş bir homeless yanıma gelmişti. O sırada bende garsonun getirdiği bozuklukları çantama koymak üzereydim ve onu görünce tabaktaki bütün parayı hiç tereddütsüz ona verdim. Bana inanamaz ama şükran dolu gözlerle bakıp "Bu dünyada kalbi olan insanlar hala varmış"deyip hızlıca uzaklaştı. Ne kolay kararlar veriyoruz. Ne kolay yargılıyoruz. O güzelim yakışıklı çocuğun bir zamanlar nasıl bir insan olduğunu bilmeden ne kadar kolay yargıya varıyoruz. Bu hayatım boyunca aldığım en büyük iltifattır.Ben de sana teşekkür ediyorum. İyi hafta sonları sana Esinciğim.

      Sil
  3. Birkaç yıldır kıran, samimiyetsiz, içten pazarlıklı, bencil, haset dolu, kıskanç davranışlar içindeki epey bir dostum sandığım kişiyi sildim. Nasıl bir dost dostunun başına gelen iyi bir şeye sevinmez, nasıl bir dost dostunun acısını içinde hissetmez diye isyan ettim. Bu kadar yanlış arkadaşları seçmiş olabilir miyim, yoksa dünya aslında bu kadar maddiyatçı ve bencil insanlarla dolu korkunç bir yer de ben hâlâ anlamıyor muyum dedim. İnsan kaç kere affedebilir? O kadar yüce gönüllü olabilir mi? Ben başaramıyorum. O kadar budist gönüllü olmayı isterdim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esin'e yazdığım tüm satırlar sana da cevap veriyor aslında. Sanırım önemli olan ne kadar insanları tanıyabildiğim önemli. Onları kusurları yüzünden hayatından atmak bu benim her zaman uyguladığım bir yöntemdir. Doğruluğunu tartışamam ama psikologlar bunun doğru olmadığını özellikle vurguluyor. Çünkü kusursuzluk diye bir şey yok. Her insan çıkarı karşısında egosunu devreye sokuyor. Bunu yapmamak o egoya hükmedebilmek ancak bilgelikle olur kanısındayım. Aristonun dediği gibi bu da çok uzun ve üzerinde çok çalışmayı gerektiren bir değişim süreci. O halde doğru olan ,Dr Dick Tibbits'u anlamaya çalışmak. Her insanı koyacağımız yeri tesbit edip o mahalde ilişkileri yönetmek. İlişki yönetmek te bir sanattır.

      Sil
  4. Sevgili Defneciğim, senin Londra'da ki anını okuduğumda bir zamanlar benim de aynı şehirde 1999/2002'de yaşadığım ilginç anılarım geldi aklıma..belki bir gün paylaşırım..bende de anılar ve hikayeler çok ama önceliklerime göre, her birine ayıracak zamanım şimdilik yok!..hassasiyetlerimiz aynıdır bizim:) hayat bize hergün yeni bir şeyler öğretiyor Defneciğim..sana sevgilerimi gönderiyorum...iyi haftalar dilerim..

    YanıtlaSil