1 Temmuz 2013 Pazartesi

Mucizelere İnanır mısınız?


Hayat zaman zaman hepimizin karşısına acı olaylar çıkartıyor. Bu acılarla başa çıkmaya olan direncimiz,  bedenimize ve ruhumuza vereceği keder ve ıstırabın azalmasına hatta bizim böylesine güçlü bir sınavdan daha da kuvvetlenerek çıkmamızı sağlıyor. 

Buna inanmak , mucizelere kapılarınızı aralamak demek inanın. Karanlıkların içinden bazen incecik bir tel kadar cılız kalan ama hiç yok olmayan umudun ışığını hep taşıdım, gördüm, bekledim güneş mutlaka doğacak. Dedim ki, mucizeleri var onun, belki biri de bize dokunur...

Mucizelere inanır mısınız? Ben hep inandım ve yaşadım. Bu sefer biraz zordu bu kadarını hayal bile edemiyordum... Ama,



İşte mucize, Mim'in yaramaz arkadaşı onu terketmiş, nasıl oldu diye sormayın. Ben de bilemiyorum. Bildiğim tek şey o da bunun bir mucize olduğu.

Şimdi zor zamanlarda yıkılıp kalmamanın ödülünü kucaklamakla meşgulüm. Bir Zümrüt-ü Anka kuşuyum şimdilerde. Acılardan ateş oldum, kendi kendimi yaktım, ve kendi küllerimden yeniden doğdum. 
  
Güneşiniz batmış olsa bile umudunuz hep canlı kalsın. Sevgiyle kalın.




14 yorum:

  1. Son zamanlarda aldığım en güzel haberdi...Çok ama çok sevindim. Size birlikte sağlıklı keyifli çook mutlu uzun yıllar diliyorum.

    Tüm sevgimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokk teşekkürler Laleciğim, Bu duygularımda sizlerin de payınız çok büyük. Yürek birlikteliğinin gücü inanılmaz. Kendimi hiç yalnız hissetmedim siz dostlarım sayesinde. Bunun için minnettarım. İyi ki varsınız.

      Sil
  2. Çok sevindim, gözünüz aydın. Allah bir daha göstermesin dilerim. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Leylak dalı. Zor günler içten dostlukların mucizevi gücüyle kolaylıkla atlatılabiliyormuş. Bu zor günlerde benimle olduğunuz için içten teşekkürler.

      Sil
  3. inanıyorum. ve sınanıyoruz. buna inanıyorum. gözün aydın. hayatın tadını çıkar.sınavdan geçtin bitti. bizde geçen aylarda kızım için böyle zor bir sınavdan geçti. el küçük parmakları kısa diye , turner ya da mozaik turner sendromu dendi. zor 40 gün geçti, sonuçta çıkmadı. o süreç bizi çok yıprattı. seni anlıyorum. sevgiyle kal. bol resimli günlerin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmiş geçmiş olsun Zeynepcim. Özellikle çocuklar büyürken annelerin herşeyin önüne geçen ama hep bastırdığı o yıpratan sorumluluk duygusu böyle zamanlarda su yüzüne çıkıp anneleri birer savaşçı yapıyor. Sonucun iyi çıkmasına çok sevindim. Şimdi rahatlama ve birlikte mutlulukları paylaşma zamanı. Desteğini hep hissettim, bunun için özellikle teşekkürlerimi kabul et. Şimdilik roman okumaya başladım. Yakında resim yapma ilhamımı da bekliyorum. Umarım fazla bekletmez beni. Sevgilerimle ve şükranlarımla

      Sil
  4. Defne hanim,gözünüz aydin.Sonuca cok sevindim.
    Radon gazi ile ilgili yazizinizi ilgiyle okudum.
    Son iki aydir isyerinde klimalarin calismasiyla beraber korkunc bas-alin agrilariyla tanismistim.Doktor kontrollerinden bir sey cikmadi(beyin tomografisi dahil) sevinmekle beraber sebebi bulunamadi.soguk havaya cok hassasligim disinda acaba diyorum bu radon gaziyla alakali olabilirmi.klimali alanlara yaklasinca agrilar ve basincla beraber ileri durumda mide bulantisina kadar gidiyor.Tabii bunlari dr.anlattim ama birsey söyleyemedi.Simdi izindeyim ,iyiyim ama ise baslayinca ne olacak bilemiyorum.Sefim sen paydos edene kadar Klimayi acmayiz dedi sagolsun(2-2,5saat calisiyorum hergün).sebebi bilinse tedaviside belki olurdu.Herneyse sizin adiniza gercekten sevindim esinizle beraber daha nice yillar mutlu günler gecirmenizi dilerim.Mevsimlerden Romadan Sule.Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şule, Yaşam kaliteni bu kadar etkileyen yaşadığın bu sağlık problemi tahlil ve teşhisle ortaya konamadığına göre, ya psikolojik bir alt yapısı var ya da bir naturel eksikliğinden ileri geliyor. Netice de bedenin eror veriyor. Ben bedenin verdiği sinyalleri de bilim kadar bilimsel buluyorum. Bedenin sağlıklı yaşamak için gereksinme duyduğu faktörlerden bir veya birkaçı eksik demekki. Ben özellikle oksijen üzerinde dururum eğer bir başağrısı durumu var ise. Oksijen de su kadar bedenin ihtiyaç duyduğu bir element. Su bile alkali olmadıkça gerekli oksijeni sağlamıyor. Eğer psikolojik değilse problem oksijeni bol olan yeşillik alanlara deniz kenarlarına sık sık gitmelisin. Çalışırken mutlaka kısa molalarla oksijen almalısın. Bir de Ozonterapi yöntemini araştır derim.http://www.ozoncenteratasehir.com/
      Şulecim bu sinyalleri ihmal etme. bedenin seni seviyor ve artık sana yalvarmaya başlamış. Lütfen sesine kulak ver. Sen olmazsan hiç bir şey olmaz. Sevgilerimle.

      Sil
  5. Defne Hanım bu yazınızı yeni gördüm, nasıl mutlu oldum bilemezsiniz, böyle olacağına inancım büyüktü, çok büyük bir geçmiş olsun, inşallah bundan sonra eşinizle hep mutluluk dolu günler geçirirsiniz, sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erencim, sevgili blog dostum bu bir mucize ve mucize bizler gerçekleştirdik. Artık düşlerin bile gerçek olacağına daha çok inanıyorum. Güzel dileklerine ve desteklerine çok teşekkürler. İyi ki varsınç. En derin sevgilerimle

      Sil
  6. Bloğunuzu az önce gördüm. Öncesinde sizi bilmiyordum, bu yazınızla tanıdım. Galiba tam da zamanında gelmişim :) Öncelikle sizi tebrik ederim. Anladığım kadarıyla zor günler geçirmişsiniz. Ben de bir ms hastası olarak azminizi ve enerjinizi tebrik ediyorum. Yaşadıklarınızı tam olarak bilmem imkansız ama empati yapmakta da zorlanmıyorum. Eminim ki, acının tadına bakmış hayatınız bundan böyle tatlıdan daha çok zevk alcak. Tüm hayallerinizi gerçekleştirmeniz ve o cılız ışığı hiç bir zaman kaybetmemeniz dileğiyle. Sağlıcakla kalın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle zamanlama çok iyi. Harika yorumunuz için öncelikle teşekkürler. Nietzsch'nin dediği gibi"Beni öldürmeyen acı güçlendirir" Güçlenip bu güçle çıkacağız yeni hayatlara. Mucize doğanın içinde biryerlerde onu görmek için insanın içine bakması yeter. Size de acil şifalar dilerim.
      Kucak dolusu sevgiler

      Sil
  7. Ah! ne kadar sevindim bu habere inanamazsınız, gerçekten mucizelere inanmak gerek:)) Allah bir daha yaşatmasın böyle bir şeyi...Güzel ve sağlıklı günleriniz olsun:)

    YanıtlaSil
  8. A... Sevgili Defneciğim...nasıl gözümden kaçmış bu postun canım..
    Öyle sevindim ki buna inan. Bilinçle, azimle, dirençle ve en çok inançla oluyor değil mi tüm bunlar.. Allah sevdiklerinle birlikte sağlık ve huzur dolu nice güzel günler yaşatsın size.. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil