Issız bir adaya düşerseniz yanınıza almak isteyeceğiniz üç şey nedir? geyik sorusunun cevabını düşünmeyen var mı aranızda? Ama şu anda düştüğünüz bu ada ıssız bir ada değil.Yanınıza almak için düşündüğünüz termometre, yağmurluk paraşüt gibi nesneleri düşünmeden, düşüncelerinizdeki ağırlıkları atıp, bu ada da zenginleşeceksiniz. İyi ki geldiniz.Hoş geldiniz
16 Aralık 2010 Perşembe
Herkesin elinde bulunması gereken bir tarif...
Bakıyorum da hemen hemen her blogcu, blogunda, bir yemek tarifine yer veriyor. Bu tarifte benden:
Beni en dar zamanımda kurtaran bir tarifim var. Portakallı kek'in tarifini ararken, yemek tarifleri defterimin arasından düştü. Açtım baktım geçen yüzyıldan kalma bir yemek kitabından alınmış bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Hazırlama süreci:
Kocaların çoğu pişirilme sürecinde yanlış işlem gördüklerinden yumuşaklıklarını kaybederek bozulurlar. Gerçek odur ki bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak , bazıları ilgisizlikleri ile dondurarak, bazıları da ezip turşusunu çıkararak, kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar.
Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez.Ancak iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz.
Koca seçiminde öyle çarşı pazar dolaşmaya gerek yoktur.Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir.Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek, koca seçimini bizzat kendinizin yapmasını öneririm. Sabırla pişiremeyecekseniz almaktan vazgeçin.
Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı canlı pişirilirler. Bazen pişirirken taşıp, tencereden kaçabilirler.Onları tencerede tutmak için sorumluluk ipinden çok, sağlam huzur sicimine umut bağlamalıdır.
Pişirme süreci:
Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır. Ateş onun kişiliğine uygun bir ısıya ayarlanıp, tencere üstüne oturtulur.Köpürerek taşması halinde kapak biraz aralanabilir. Pek çoğu iyice pişene kadar sık sık köpürür.
Sirke ve karabiber yerine, özellikle tatlandırıcı olarak öpücük şekerinden biraz katılır. Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe baharatlarından birer tutam katmanız tavsiye edilir. Ancak bu baharatlar azar azar kullanılmalıdır.
Böyle piştiği zaman size çok uygun ve sindirimi kolay olacaktır. Kıvama geldiğinin anlaşılmaması olanaksızdır.
Ev ateşini soğutmazsanız bozulmadan istediğiniz süre dayanacaktır.Bu tarifle hazırlanmış mutlu bir koca, bir ömür boyunca tadını korur. Afiyet bal şeker olsun:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Süpermiş :)
YanıtlaSilHarika bir tarifmiş :))) Ama sadece çok usta aşçılar tutturabiliyor galibi bu tarifi.
YanıtlaSilözlem
hahhaha:))
YanıtlaSilbayıldım....
Sn.Soysal,
YanıtlaSilDoğrusu tarifiniz pek yaman gerçekten.Keşke beni de böyle bir yemeğe konu edecek bir eşim olsa...
Kalın Sağlıcakla
hımm pek güzel bir tarifmiş :))
YanıtlaSilSayın Soysal,
YanıtlaSilSize ve tüm sevdiklerinize;sağlık,huzur,mutluluk ve başarı dolu bir yeni yıl diliyorum.
Saygılarımla,
Sevgili ağzı bozuk düşmanı,
YanıtlaSilBen de sizin yeni yılınızı kutlar, 2011'in bütün isteklerinizin ve hayallerinizin gerçekleştiği mutlu bir yıl olmasını dilerim
Sevgiler DS
Cok tatli bir tarifmis. Esim okusa bak gördün mü diyecek, bütün marifet kadindadir. En iyisi okumasin bu yaziyi.
YanıtlaSil