Issız bir adaya düşerseniz yanınıza almak isteyeceğiniz üç şey nedir? geyik sorusunun cevabını düşünmeyen var mı aranızda? Ama şu anda düştüğünüz bu ada ıssız bir ada değil.Yanınıza almak için düşündüğünüz termometre, yağmurluk paraşüt gibi nesneleri düşünmeden, düşüncelerinizdeki ağırlıkları atıp, bu ada da zenginleşeceksiniz. İyi ki geldiniz.Hoş geldiniz
29 Aralık 2010 Çarşamba
Jingle Bells Lyrics - Christmas Song, Music to Jingle Bells Print
Jingle Bells Lyrics - Christmas Song, Music to Jingle Bells Print
Gelen istekler üzerine, yeni yıl müziği eşliğinde orjinal Gingerbread tarifi yapmak istiyorum. Tarifim ingilizceden tercümedir.Keleklikler bulursanız bilinki tercüme edenin kelekliğidir!!
***GINGERBREAD MAN***
Tarifin başında şöyle diyor:
Bu nesil çocuklar için bu kurabiye çok sevilmektedir. Şayet çocuklar çok küçükse tariftekinden daha az zencefil koymak akıllıca olacaktır.Kurabiyeler hava almayan bir kapta muhafaza edilmelidir.
Malzemeler
75 gr tereyağ veya margarin
75 gr esmer şeker
75 gr akçaağaç şurubu (Golden syrup)
1-2 çay kaşığı toz zencefil
225 gr un
1 yumurta
toplamak için az miktarda süt
Yapılışı
Tepsiyi yağlayın.Bu tür kurabiyeleri hazırlamak zaman aldığından kurabiyeler pişirilmeye neredeyse hazır duruma gelmek üzere fırını yakmayı göz önünde bulundurmak gerekir.Bu şekilde fırını 180 C'ye ayarlayın.Yağı ,şekeri ve şurubu bir tencereye koyarak çok kısık ateşte eritin.Unun içine eleyerek koyduğunuz zencefil tozunu erimiş karışıma ekleyip karıştırın.yumurtayı ekleyip iyicene karıştırın.Çok yavaş olarak karıştırarak süt ekleyerek karışımı birbirine yedirin.Yapışmadan alabileceğiniz kıvamda olan hamuru, un serptiğiniz tezgaha alarak 6 mm inceliğinde açın.Gingerbread kalıplarını kullanarak şekiller elde edin. Gözlerinin yerine bastırıp kuş üzümü, burun ve ağız yerine kırmızı şekerlemeler ile süsleyin.vücudunda yine renkli şekerler kullanabilirsiniz.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 12-15 dakika yada dokununca sert olana kadar pişirin. Çok crisp olmamasına dikkat edin çünkü soğuyunca sertleşecekler. Soğuyunca, isterseniz daha fazla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok teşekkürler Defne.
YanıtlaSil*Yilbasi kartiniz bugun ulasti
YanıtlaSilcok tesekkur ederim
Simdiden yeni yiliniz kutlu olsun
Sevgilerimle
Sergul
Defnecim artık bu tarif seneye kalsın. Geceyarısı kurabiyesi faslında ağrıyan sırtımı hala düzeltemedim:))
YanıtlaSilTarifi yazdım, çok teşekkürler...
En sevdiğim yılbaşı şarkısı. Dinleyip duruyorum bir kaç gündür.
YanıtlaSilNe yazık ki ben de kurabiye yapacak kadar iyileşemedim. Yine de tarifi not ettim. MUTLU YILLAR!
Sevgili Nihan, birşey değil sen iste yeterki
YanıtlaSilSevgili Sergul, rica ederim benim için zevkti.
Sevgili Leylak Dalı, aman aman sen elleme, otur şu koltuğa, sakın ayakta işler yapma.Yeni yıla ikibüklüm girmeni istemem doğrusu.
Sevgili Begonvilli ev, yeni yıl ruhu aşılayan ne güzel bir şarkı.Ama yeni yıl zamanı dinleyince. Sen kurabiyeleri boş ver.İyileşmeye bak.Yeni yılda çok işimiz olacak çok...
Harika bir paylaşım olmuş, aynı zamanda lezzetlide. Kartınız için ayrıca teşekkürler. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMutlu yıllar diliyorum.
Sevgiler:)
tüm düşlerin gerçekleştiği bir yıl diliyorum...
YanıtlaSilBu güzel çeviri tarifi paylaştığın için teşekkürler arkadaşım;)
YanıtlaSilAyrıca sosyal sorumluluğa karşı duyarlılığın için inan çok mutlu oldum:) Bende teşekkür ederim...
Yeni Yılın hepimize mutluluk, sağlık, huzur, bereket ve başarı getirmesini diliyorum...
harika bir tarif bu ..ama ben ancak bakabildim! inşallah seneye:)
YanıtlaSil2011 DE HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN...MUTLU YILLAR DİLERİM...
Sevgilerimle...
Sevgili Defne merhaba,
YanıtlaSilYeni yıl kartınızı aldım, çok teşekkür ederim.Mutlu yıllar,sevgiler Zehr@
akçaağaç şurubu yerine başka bir şey kullanabilirmiyiz diye düşündüm...
YanıtlaSilBu yıl ne kurabiye yaptım ne ağaç süsledim. Aslında ağaç süsledik de bizim Cancan bir saat sonra topladı hepsini:))
Sevgimle 2011 keyifli sağlıklı geçsin...
Defneciğim,
YanıtlaSilgüzel kartını şimdi aldım.çok teşekkür ederim. çok ama çokkkk
Defne hanım merhaba.
YanıtlaSilBir süredir yazılarınızı göremiyoruz,umarım iyisinizdir.
Saygılar
Elifciğim, kartları seçmek,yazmak,göndermek benim için büyük bir zevkti.Eğer bir gülücük verebildiyse çok mutlu oldum.
YanıtlaSilCep Aynası, ben de sana sağlık,mutluluk ve sevgi dolu doya doya gezip, tadını çıkaracağın yeni bir yıl diliyorum.
Sevgili Benhurum, Sosyal sorumluluk toplumsal bir görev ve bu bilincin yayılmasını sağlamak üzere yapılan her akıllıca çabaya katkım her zaman olacak.Ben de sana aynı dilekleri gönderiyor yeni yılını kutluyorum. Sevgiler
Sevgili Zehra, sizi sevgiyle, beğeniyle, birazcık da özenerek takip ediyorum.Kartlar dediğim gibi içten sevgimin ifadesi.Sevgiyle kalın DS.
Lalecim, tabi ki illaki akçaağaç şurubu kullanmazsan yerine bir tarifte gördüm pekmez koymuşlardı.Ama onun adına Ginger Bread diyemeyiz diye ilave etmek istiyorum izninle.
Neyse ki ağaç süslemenin zevkini tatmışsınız hiç olmazsa, sizin evde muhalif Cancan ise biz de de kedimiz rahat vermedi zavallı çam ağacına ama herşeye rağmen yılbaşının ertesine kadar dayandık:))
Nihancım ben de sana blog arkadaşım olduğun için çok ama çok teşekkür ederim
Sevgili A.b.d blogcum,
YanıtlaSilSanal dünya yazıların suya yazıldığı gibi bir his. En büyük eksikliği ise duyguların sözle değil yazıyla diğer insana iletilmesi. Duygunun yazıyla iletilmesi ise çok zor. Ayrıca insanın sanal dünyada en fazla eksikliğini hissettiği farkında olunmak ihtiyacı.Bunları neden yazdım derseniz, siz bir zoru başarıp, bana farkında olunmanın verdiği mutluluğu ilettiniz.Hem de sanal ortamda.Size çok teşekkür ederim.Gerçekten iyiyim, sadece beni heyecanlandıracak ve sizlerle paylaşmaya değer bir anı yakalamaya çalıştım bir süre.Sevgi ile kalın DS
Sn.Soysal,
YanıtlaSilZarif yanıtınız için teşekkür ederim.Elbette sizi merak edeceğiz,bundan doğal ne olabilir?İyi olmanıza çok çok sevindiğimi de belirtmeliyim bu arada.
Tekrar hoş geldiniz.
Sevgi ve Saygılar