16 Aralık 2012 Pazar

Resme Dönüş - Dalyan Deltası


Dalyan Deltası
Masonit tuval üzerine yağlıboya,
50x60cm © Aralık2012, DS

Dalyan Deltası bir doğa harikası. Yukarılarda gökyüzüne yapışmış güzellikte nefes kesen görkemiyle yanı başınızda yükselen yalçın kayalıklı dağların ihtişamı ve Antik Kaunos kentinin yükselen kayalıklarının hayret verici bir incelikle  içleri oyularak yapılmış 3000 yıldır ilk günkü ihtişamıyla ayakta duran Kral Mezarları insan aklının sınırlarını zorluyor. Aşağıda ise dev bir labirentin içindeymiş gibi yön duygunuzu kaybederek yol aldığınız sazlıkların arasından geçerken 180 çeşit kuş türünün ve sizinle birlikte yarışan balıkları büyük bir ustalıkla yakaladığına şahit olacağınız yalıçapkınının akrobatik gösterisi doğanın içinde ve özellikle doğanın bir ürünü olduğunuzu hissetmenizi sağlıyor. İnanılmaz bir huzur ve mutluluk hissi sarıyor sizi. İşte Dalyan Deltası ve o  inanılmaz huzur ve mutluluğun resmi.

  

14 yorum:

  1. Ne kadar güzel bir resim bu, şahane, ellerinize sağlık, bu kadar yoğunlukla nasıl vakit buldunuz bu güzel resmi ortaya çıkarmak için?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Erenciğim, sorma. Aslında bu resme yaz başı başlamıştım. Aradan 6 hatta daha fazla zaman geçti. Çok özlemiştim resim yapmayı. Ellerim sanki bensiz kendi kendilerine çalıştılar ve bitti. Ben de inanamadım gerçekten...Sevgiler

      Sil
  2. Evet çok güzel. "Huzur ve mutluluk hissi"ni nasıl da yansıtıyor.

    YanıtlaSil
  3. Dağların ve gölün renkleri, etrafta uçuşan kuşlar, pırıl pırıl bir gölde sazlıkların rüzgarda çıkardığı ses ve küreklerin sudaki sessiz buluşmasındaki aheng kısaca doğaya özgü ne varsa hepsi huzur ve mutluluk veriyor. Reimde yansıtmak istediğim o idi ama gidip görmek yaşamak lazım o duyguları bana hak vereceksiz.Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık, kışın ortasında yaz kokusu getirdi burnuma. (Döndüğüne sevindim).
    Aybige-Kedi Defteri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yenileri çok sık olmasa da gelecek artık:))Sevgiler Aybige.Kedierini ve onlara ait değişik objeleri severek takip ettiğim blogunu özlemişim.

      Sil
  5. Harika bir resim olmus, ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Jesmi. Hatıraları çok severim. Yollarımızın kesişmesine çok sevindim, The Memories blogunu hemen takibe aldım ve çokta sevdim. Görüşmek üzere sevgiler.

      Sil
  6. neşeli yıllaaar.
    :)
    kaybolmaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2013 ten umutluyum.Bana şevkat gösterecek gibi görünüyor:)
      Kaybolmam tamam en azından yazılarının yorumlarındayım.))

      Sil
  7. Güzel resminizden yansıyan o inanılmaz huzur ve mutluluk daim olsun.
    Yeni yılınız güzelliklerle dolsun taşsın, tüm dilekleriniz gerçeğe dönüşsün dilerim...
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı dilekleri paylaşıyorum. Paylaştıklarınızı okumak bu sayede birlikte olabilmek bana mutluluk veriyor.Sevgiler dostluğun harcıdır. Ne kadar içtense dostluğu o kadar sıkı tutar. En içten sevgilerimle teşekkürler:))

      Sil
  8. Antik çağların esintini hissettiğimiz Kaunos'daki o kaya mezarlarını ve Dalyan'da sazlıklar arasında tekne ile gezinirken o muhteşem doğayı, kuşları ancak böylesine sevgiyle bakan ve hisseden yürek resmedebilir...Çok güzel!..O sımsıcak sevgi dolu güzellikler tuale nasıl güzel yansımış!..

    Yeni yıl tüm güzel dileklerinizi size hediye etsin..Sağlığınız daim, sevdikleriniz yanıbaşınızda, huzurunuz ve ağzınızın tadı hep sevgiyle dolu olsun Defnecim..Mutlu yıllar dilerim..

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Doğa o kadar güzel ki. İnsan eli değdikçe yok ediyoruz o güzellikleri. En azından güzellik ve estetik bilincinin topluma yansıması için sanata çok ihtiyaç var. Acizane ben de doğanın güzelliklerini düşlerimle birleştirince bu resimler çıkıyor ortaya. Zaman zaman o kadar zorlanıyorum ki güzellikleri görmekte. İyiki sizler varsınız. Bilinçli, güzellikleri gören, sorgulayan ve başarıyla ifade edebilen sen ve senin gibi blog dostlarım.
    Ben de içtenlikle, yeni yılının sağlıklı, mutlu, başarılı güzellik dolu günlerle geçmesini dileyerek kutlarım.Gönülden sevgiler ve değerli yorumuna ve dileklerine teşekkürler Esin'ciğim.

    YanıtlaSil