15 Kasım 2013 Cuma

Bir Yudum Hayat

Bir Yudum Hayat
Grenli A4 kağıt üzerine guajboya© Kasım2013,DS



 18 yaşında yaşamı tarif et deseler, içinde fazlaca umut, heyecan ve mutluluk olan bir tanımlama yapardım.Başka bir kelime var mı bilemiyorum, yaş aldıkça tanımlaması bu kadar değişen. Çokça deneyimin, yaşanmışlığın,görmüşlüğün ardından hayatın tanımı ve içinde barındırdıkları da değişiyor.
 " Hiçbir zaman, hiçbir an kendimi unutup, nasıl göründüğümü yok saymadığımı, geri çekilip çekilip kendime bakmaktan, gördüğümü beğenmeyip ona hayalimdeki şekli veremeye çalışmaktan önümdekini hep ıskaladığımı görüyorum şimdi. ‘’Peki şimdi görüyor musun?’’ diye sormayın, onun da var en az bir on beş senesi. İnsanın ömrü herhalde bu yüzden uzun, bir halt ettiğinden değil, ne halt olduğunu on-on beş senede bir anlamasından" Şule Gürbüz-Zamanın Farkında
Şimdi hayatımda, ısdırap ile neşe kol kola girmiş, bazen biri, bazen diğeri sahneye çıkıyor gibi geliyor. Bense o sahnenin oyuncusu olarak rolümü oynuyorum layıkıyla. Bazen bardak taşıyor, bazen içindeki su bitiyor, bazen yerlere dökülülüyor. Sanırım bize düşen şey sabırla oyunda yer almak. Çünkü neşe de isdırap da geçicidir, zaman karşısında boynu büküktür ve gelip geçmeye ve derinliklerde kaybolmaya mahkumdur. 
Aynı insanoğlu gibi, biz gibi, ben gibi.

8 yorum:

  1. Bazen hiç umulmadık bir anda, ansızın karşı kıyı çıkıverir karşına!. ayağının bir ucu bu yanda, diğeri karşı kıyıya uzanmış kalıverirsin!.. ve işte o zaman hayata dair tüm ezberlerin bozulur, hepsi ters-köşe olur!. tüm duyguların, düşüncelerin, umutların, hayallerin... alt-üst oluverir!.. hayatın kıyısına gelmeden ve bizzat kırılma noktasında olmadan- yaşanmadan anlaşılamayacak olan o duygular!.. vaktinde içmeden heba edip boşa harcadığımız o su şimdi çok değerli!. bilirsin çünkü, o son bir yudum damla hayat kurtarır!

    Hayat, biz aktörler için zamanla eş değer gelip-geçici, ama o hep kalıcı!.. rollerimizi hakkıyla oynamaktan başka yok çare! ipler O'nun elinde.. sımsıkı sarılmak bizde!.
    Bu güzel guaj boya çalışman ve ona yüklediğin anlam çok etkileyici olmuş..
    Ellerine sağlık sevgili Defneciğim... Güzel bir haftasonu dilerim.. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte tamda buydu anlatmak istediğim. Oyunda olmak her ne olursa olsun güçlü olmak gerek. Yıkılmadan, birgün biteceğini bile bile. Bu arada Şule Gürbüz'ü okumanı tavsiye ederim. çok seversin. Sevgiler Esinciğim.

      Sil
  2. Yolu herkes gider , önemli olan farkındalık. İyi ki ve yine de farkındayız :)

    YanıtlaSil
  3. farkında olup da yolu gidememek durumu aslında anlatmak istediğim. Tabi ki iyiki ve yine de farkındayız. Teşekkürler Dilekcim, sevgiler, döndüğüne sevindim, özlemiştik yazılarını.

    YanıtlaSil
  4. Yeniden 18 yaşında olmak ister miydim? Hayır.
    Hele de şu dönemde 18 yaşında olmak... Iııhhhh!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok isterdim. Kızım 18ama sanırım benim o yaşta olduğum kadar mutlu değil ne yazık ki. belki sen haklısındır. sevgiler

      Sil
  5. ''Bardak ve içindekiler'' sözü, görsel olarak yer almış manidar tabloyla birleşince aklıma ilk gelen şu oldu:
    7 bardağı yan yana dizip içine miktarları gittikçe azalan (ya da çoğalan) su ilave edersek 7 notaya ulaşmış olur ve harika melodiler çıkarabiliriz, eğer istersek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemişliğim vardır. İlginçtir gerçekten. senin yorumun benim aklıma çocukken bardak oyunlarını getirdi. Kadehlerin içine su koyup parmağınızla ağzına dokunarak çevirdiğinizde de yine harika sesler çıkar.Denemediysen dene ve duy şaşıracaksın

      Sil